Om mig

Mit navn er Thomas Mørk, og jeg er født i april 1979 i Skagen. Jeg er meteorolog, vært og webskribent på TV 2 VEJRET.

Mit liv begyndte i Skagen, hvor jeg boede ind til min folkeskoletid var ovre, og der efter flyttede jeg til Himmerland, hvor jeg gik på Gymnasiet i Aars. Efter studentereksamen flyttede jeg til København, og her har jeg boet siden – nærmere bestemt i Ørestad.

Jeg er uddannet meteorolog fra Københavns Universitet, og sideløbende med mine studier var jeg rundviser på Danmarks Meteorologiske Institut. Fra 2002 til 2013 var jeg ansat som flyvemeteorolog på DMI, hvoraf de sidste 5 år var som seniormeteorolog.

Mens jeg var meteorolog på DMI har jeg også undervist pilotelever i meteorologi på en luffartsskole i Roskilde, og jeg har holdt foredrag for børn og unge om vejr og vind.

Fra sommeren 2013 har jeg været vært på TV 2 VEJRET og siden primo 2014 også skribent på vejr.tv2.dk.

I min familie har der altid været en stor interesse for vejret, da jeg er vokset op blandt fiskere og landmænd, og jeg har, så længe jeg kan huske det, haft en lidenskab for naturvidenskab.

Så det var helt naturligt for mig, at jeg skulle have noget med vejret at gøre, og på gymnasiet blev jeg sikker på, at jeg skulle være meteorolog – ikke mindst på grund af en fantastisk geografilærer.

Jeg elsker vejr og især ekstremt vejr, og jeg ynder at følge med i fx en tordenbyges livscyklus fra klar luft om morgenen til uvejr om eftermiddagen. Og jeg dokumenterer gerne med billeder, timelapse-videorer og så følger jeg næsten altid med foran computerskærmen eller på mobiltelefonen, hvis jeg er på farten.

Jeg holder også meget af at være ude i vejret. Året rundt løber jeg meget i byens grønne oaser, og jeg tager ofte mig selv i at kigge op på skyerne i stedet for stien foran mig.